AUTO KOPEN IN PORTUGAL

We verhuizen naar Portugal vanuit de VS in juni. We blijven een week in Lissabon voordat we verhuizen naar ons appartement in Olhao in de Algarve. We willen een tweedehands auto kopen die groot genoeg is om Europese landen comfortabel te bezoeken, maar niet zo groot dat hij onhandig is voor lokale verplaatsingen. Het lijkt erop dat we beter een auto in Lissabon kunnen kopen in plaats van te wachten met kopen van stockwagens  in de Algarve. Is dat waar? Welke auto zou u aanraden?

Waarom hebben we een Portugees voertuig gekocht?

Wat is de echte reden waarom we ervoor kozen om een Portugese auto te kopen?
Hoe verzeker ik een auto in Portugal?
Waar zijn we met onze zoektocht naar een auto begonnen?
Waarom hebben wij voor een Fiat Punto (2005) gekozen?
Wat heb ik nodig om een auto in Portugal te kopen?
Hoe werkt de APK in Portugal?
Hoe werkt de wegenbelasting (IUC) in Portugal?
Hoe kom ik aan een Via Verde transponder?
Wat heb ik wettelijk nodig in het voertuig voordat ik ermee ga rijden?
Wat voor rijbewijs heb ik nodig om in Portugal te rijden?
Hoe krijg ik een internationaal rijbewijs (IDP)?
Koop ik een nieuw of een gebruikt voertuig?
Hoe kan ik een voertuig uit het VK laten overkomen?
Een nieuwe auto gekocht via auto verkopen
Onze ‘nieuwe’ Fiat Punto (2005)
Waarom hebben wij een Portugees voertuig gekocht?
Telkens als wij het huis verlieten in onze Engelse stationcar, namen wij ons leven in eigen handen.

 Ik heb vorig jaar een gebruikte auto gekocht bij MSCar in Faro.

Ze hebben inruilers en gebruikte huurauto’s. Ze hebben ook een verkooppunt in Lissabon geloof ik, Kijk op mscar.pt. Kijk ook eens op auto.sapo.pt.
Ook, algarve-auto-assist.com. Andere sites: autto.pt , automoveis.pt , carsportugal.com
Angloinfo.com spreekt over het kopen & verkopen van auto’s in Portugal. Auto’s zijn er in alle soorten en maten en zijn niet goedkoop. Automaten zijn zeldzaam. Diesels zijn vrij gebruikelijk en diesel brandstof is hier goedkoper dan gas. Gas in Portugal kost ongeveer $6 per gallon. Het is ongeveer een dollar goedkoper dan dat in Spanje. Whatcar.com geeft reviews over gebruikte auto’s. Een jaar garantie is verplicht op gebruikte auto’s, maar dealers kunnen u voor die dekking laten betalen. Het is inbegrepen in de MSCar prijs en hun prijzen zijn niet onderhandelbaar.
Nou, ik hoop dat ik u niet te veel informatie heb gegeven. )) Het kost tijd en onderzoek om te vinden wat je wilt. Veel succes! countga

Een jaar later, toen de verzekering moest worden vernieuwd, hebben we goed onderzoek gedaan. We vroegen onze vrienden bij wie zij het voertuig zouden willen verzekeren en zij raadden ons een gerenommeerde verzekeringsmakelaar aan, Fidelidade genaamd. Ze hadden kantoren in heel Portugal en we konden zelfs online een offerte aanvragen. U kan er zelfs een Auto huren

 

Waar zijn we begonnen met het zoeken naar een auto?

Stelt u zich eens voor dat u op zoek bent naar een tweedehands auto om te kopen. Nadat je een prijsklasse hebt bepaald en de criteria die voor jou belangrijk zijn, ga je naar een showroom. Je hebt geluk, ze hebben een auto die bij je zou kunnen passen, dus je controleert de buitenkant van je 2de hands auto  op duidelijke tekenen van schade, opent eventueel de motorkap als er een kans is dat je de dingen herkent die daar zouden moeten zijn (ik niet). Alles goed tot nu toe, en het interieur schrikt je niet af, dus wat is de volgende voor de hand liggende stap?

Een proefrit

Dat is een no-brainer, zeker? Ik bedoel, wie zou duizenden euro’s uitgeven aan een gebruikte auto zonder er een ritje mee te maken? Niemand die ik ken, in ieder geval. Het advies van Autotrader en dergelijke is dat je minstens 15 minuten in een auto moet rijden voor je een beslissing neemt over de aankoop, en dat lijkt me redelijk.

U kunt nu waarschijnlijk wel raden waar ik heen wil, maar ik was totaal onvoorbereid toen ik in Coimbra vroeg of ik met een auto een proefrit mocht maken en te horen kreeg dat ik hem niet van het terrein af mocht rijden omdat hij niet verzekerd was! Nog steeds verbijsterd over dit krankzinnige idee, ging ik naar een andere showroom, en kreeg daar hetzelfde te horen. Het enige wat ze me konden aanbieden was een rondje met hun citroen 2cv over hun parkeerterrein!

We hadden alleen een betaalbare auto verkopen en betrouwbare kleine auto nodig om naar de supermarkt en terug te gaan en vrienden te bezoeken. De Fiat Punto voldeed aan de eisen en ze is mooi onopvallend. Als we een veel nieuwere auto zouden kopen, zouden we bang zijn dat er een deuk of een kras in zou komen. We hebben Wendy, onze camper, voor als we onze winterreis terug naar het VK maken en voor als we lange avonturen gaan beleven.